tirsdag den 4. marts 2014

Lørdag d. 1/3 2014

En ny og dejlig dag med solskin og fuglesang. Virkelig en dag man ikke skulle gå og være ked af. men men men.

I dag skulle jeg først i vaskeriet "Gnubbe" igen, der skull vaskes tøj, da det hurtigt bliver beskidt her af alt det røde støv. en hvor er det bare dejligt at vi har vand i hanen, det er der mange der ikke har, så frisk ud at gnubbe.

Så var det husets tur. Der skulle igen gøres rent over det hele, på grund af støv, og alle gulve vaskes. Der skulle støvsuges møbler og tæpper. men dejligt de har den støvsuger jeg købte, da det var mit hus, den har jeg til fri afbenyttelse, da de ikke bruger sådant noget maskineri, så den har bare været gemt væk, og jeg tror kun det er mig der bruger den, når jeg er i Uganda.

Nå men så blev huset ordnet, og så var det tid at få lidt at spise, og komme afsted ud til Agape 3. Det var idag der skulle holdes fest, en slags fødselsdag for dem alle, da vi ikke kan finde ud af alle de fødselsdage, og vi skulle jo nødigt glemme nogen, så jeg har besluttet at vi holder en fest 1 gang om året, og det er for dem alle.
Så skal der spises godt mad, have noget rigtig lækkert, slik, sodavand og fødselsdagskage, som alle her gør rigtig meget ud af, nok fordi de aldrig får kage.

Jeg kom derud, på bodada, og havde en masse ting med, men meget kan lade sig gøre på bodada.
eg var derude kl. 2 som var aftalt , men der var ikke meget synligt af at der skulle være fest, og gæsterne var heller ikke kommet, kun Bridget var der, nok lært at det går ikke at ikke komme til tiden.
Hun var igang med at sætte hår på Maddie, og børnene var i færd med at blæse balonner op, så jeg satte mig og ventede, for at se hvad der ville ske. Så da klokken var omkring 3, spurgte jeg Millie, om ikke det var kl. 2 vi skulle starte, jo, men hvad er klokken spurgte hun, det anede hun ikke. men det gjorde gæsterne tilsyneladende heller ikke, da der stadig ikke var kommet nogen.
Nå men så måtte de jo se at blive klar, og Millie kaldte alle børnene ind for at blive vasket, og komme i det fine tøj, og så skulle bordet ud, og dækkes. Maden var heldigvis undervejs, så så.

Så lidt efter begyndte gæsterne at komme. Det er dem som børnene har haft kontakt med før de kom på børnehjemmet. Det kan være en moster, bedstemor, eller en mors veninde og bare en bekendt. men de er alle inviteret sådan en dag, og de elsker det, og samtidig er de dybt taknemmelige for at se, det som er sket for disse børn.Det er som himmel på jord, set med deres øjne. De sidder alle der og havde givet op, kunne ikke finde føde og hjælpe disse børn mere, og forældre havde de ikke, så det var sidste chance, men at det skulle ende sådant, det er et stående Mirakel for dem at se.
Nu har børnene et hjem, får mad hver dag, går i skole hvor de også nu går til svømmeundervisning, og så har de en "mor Milly" som drager omsorg for dem. Det er som at kigge ind i himmelen for disse relativer til børnene.

Nå men sandelig begyndte tingene at tage sin begyndelse. Først kom Lilians "Mor" en veninde til hendes mor. Lilians mor havde været død i tre år, og havde boet ved moderes veninde i den tid, men nu kunne hun ikke mere, og bad hende gå sin vej og sørge for sig selv. Da var Lilian 11 år, og da var det jeg mødte hende, men det er en lang og barsk historie, men den er bag de fleste af de børn vi har på Agape 3.

Så kom maden på bordet, og Lilians mor tog fat med at servere, og gik til hånde.Hun var så lykkelig så lykkelig for hvad hun ser der sker med den pige hun var nødt til at jage ud. Ikke alene med det men at Bodil og Knud, (Lilians) sponsor også tilgodeser hende og hendes familie med penge til Jul, glæden kender ingen grænser.
Så i dag blev hun vidner til igen et mirakel, da Bodil og Knud ville give Lilian en spisiel gave, og sendte en god slat ekstra penge, og hun fik den Gitar som hun så længe havde ønsket, men aldrig troet muligt. Ord kan ikke beskrive den situation. Så nu skal Lilian have undervisning i Kirken, der er en der spiller, og vil hjælpe hende med at komme igang.

Nå men der var gaver til alle børnene, ingen skulle mangle, og der var fest og glæde over hele linjen.
Da alle var mætte, ville børnene gerne synge, det elsker de, de er Afrikaner, og de er bare så gode til det, bare skønt.
Karen and Dorcas was not at home, da de goes i skole also about Saturday, the kl. 4, so that nåede only på Hilse the Karen der came Hjem, and then mødte that Dorcas, da that was the way to the bodadaen, mænd da was the also Aften. De has good NOK some lange days i skole. Lørdag also from 7-4, de other from 7-9 Aften, so Sig not de will something for skolepengene
Så var dagen også brugt, så nu var det hjem til computeren, tømme camere, sætte til strøm, lægge billeder ud, og så pakke til i morgen tidlig.
                                                         Kærlig hilsen   Solveig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar