tirsdag den 20. september 2011

Mandag d. 19/9 2011

Så vil jeg fortælle om hvad vi lavede i dag mandag.
Først efter morgenmaden vi skulle køre til midtbyen, for at købe Internet. vi hader og skal derind, for der er total trafikkaos, men der er ingen udvej, vi må have Internet, så vi kan få oprettet forbindelsen til Danmark.
Vi kom afsted, og pænt og herlig, vi forstod at nu var vi Uganda, og ikke Europa længere. Der var så meget trafik at det var næsten umuligt at komme frem, og det tog ca. 1 time for at køre 2 km., det snegler sig afsted, samtidig du sidder i støv og bilos så tyk, at det næsten ikke til at trække vejret.
Mens vi igen holdt og ventede, med lidt nedrullede vinduer, var der tyve på spild. Vi holdt i 5 rækker, men de havde spottet en hvid, og min halskæde med korset, og det kunne de godt bruge. Så pludselig var der en der bankede på Innocents vindue, for at fortælle at vi var punkteret, men det var bare for at få os til at kikke den anden vej, for i det samme var der en hånd inde af mit vindue, og ville stjæle min halskæde med korset. Det lykkedes ikke for ham, han ødelagde kun kæden, men fik ingenting ud af det. Ja vi er i Afrika.
Nå men vi måtte videre, vi lader os ikke standse, og kom frem og fik købt Internet. Dejligt, så vi kan få oprettet forbindelsen.
Vi fik handlet lidt mere ind til huset, det er næsten som at begynde helt forfra.
Vi fik hævet flere penge, da vi ville ud for at besøge Ester, Erye og Ebenezers skole, for at høre hvordan det går dem. Vi havde ringet til deres mor, så hende fik vi med i bilen.
Det var dejligt at se børnene igen, og høre fra deres lærere hvordan det går. De har et meget tæt skole hjem samarbejde, hvilket er meget nødvendig for at børnene klarer sig rigtig godt. Ebenezer, og Erye klarer sig særdeles godt. Ester som er den ældste, klarer sig knap så godt, og hun trænger til mere hjælp fra både skole og hjem, hvilket de vil tage fat om nu.
men de bor i et lille rum uden elektricitet, så det er ikke let at få lavet skolearbejde derhjemme.
Moderen tjener 50,000 ugx i måneden, ved at gøre rent på Innocents skole, og de betaler 40,000 for det lille rum de lever i.
Vi fik betalt skolepenge, plus madpenge i skolen til dem alle, og så fik moderen det sidste, hvilket bragte stor glæde, da børnene trængte til nye sko, og lidt tøj. Jeg sagde til hende at hun skulle prøve at samle lidt af pengene fra. om de kunne flytte til et sted med elektricitet. Det tror jeg hun vil prøve, men jeg sagde at de selfølgelig skulle have mad og tøj først.
Men til jer der er sponsor til disse tre, I ved ikke hvor meget det hjælper den lille familie, og en mor der kæmper for sine tre børn, til at få et godt liv. Det er bare så stort at se hver gang, og er virkelig et mirakel til dem.En mor der aldrig har rørt 100,000 på en gang, fik for 3 måneder 265,000 ugx, efter at skolepengene var betalt, siger lidt om hvad i gør for den lille familie.

Derefter gik turen igen til Agape 3. Jeg skulle ud og have en snak med Millie, efter hun nu har været på Agape 3 som mor i 4 måneder. Vi fik en rigtig god snak, også om de to børn af hendes, da de to går i meget dyre skoler, og det er der simpelthen ikke penge til. Dorcas skole 265,000 pr. termin og Karens er 365,000. Vi blev enige om at Agape Child Care kan betale 150,000 pr. termin, og at Millie der får 100,000 pr. måned for arbejdet på Agape 3, skal bruge lidt af hendes egne penge, hvis hun vil have dem i så dyre skoler. Det synes jeg var en god løsning. De er alle glade for deres nye hjem, og trives godt. Der er rent og pænt, og børene er virkelig opdragne, rene og pæne. Huset er rent, og de får god mad. jeg gav dem 100,000 sidste gang det var d. 1, da alle trængte til nye sko, og det havde de fået. Faith havde virkeligt gjort et godt stykke arbejde med pengene, så lang tid Innocent var i Danmark, hvilket jeg takkede hende meget for, der var styr på tingene.
Vi snakkede også om flere børn. Vi vil prøve at få børnene fra Agape 1 over på Agape tre, da de trnger til meget hjælp på alle måder, så vi snakkede alle i fælleskab om hvordan vi gør det på den bedste måde. De var meget villige til at gå ind i den situation, for de trænger virkelig til hjælp, så nu har vi fundet en vej at gøre det på.
Vi vil prøve at finde Sulait (min dreng) som er stukket af for 2 måneder siden, men det er absolut ikke let her, det vil blive sværrere end at finde en nål i en høstak, men vi vil prøve.
vi så børnenes skolebøger, og de er virkelig dygtige, ja selv lille Maddie på 4 år kan tælle til 23 på engelsk og skriver tal og bogstaver, virkeligt skønt at se.

Så var det tid at komme hjem for at få lidt at spise, for derefter at gå i kirke kl 7 30, da der skulle være en spisiel møde, og Innocent ville gerne fortælle hvad Gud har gjort for ham, og at han netop igen er kommet tilbage fra Europa, hvilket bragte stor jubel til de 6 - 7,000 mennesker der var til stede. Så det var sent vi kom hjem, og så var det tid til at komme i tæpperne.
Tak for en dejlig dag, her i Uganda. Ha det rigtig godt Solveig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar