mandag den 28. februar 2011

lørdag

Endnu en dejlig solskinsmorgen, med varme , fuglesang og alle lydene af Afrika.
Der var tid til at tage den med ro, og bare få lavet lidt kontorarbejde igen, og skrevet på bloggen.
Jeg ringede også til Kirsten igen, angående det møde med Joseph, det er næsten umuligt at få til at passe ind i 5 menneskers hverdag.Men Kirsten sagde at det kunne hun absolut ikke før torsdag aften, da hendes chef skulle komme fra Danmark, og der var meget de skulle have gjort. Så nu må vi se om det lykkes, ellers bliver jeg nødt til at gøre det alene, da tiden rinder ud.
Så skulle vi ud på Agape 3 for at se om de har fået indlagt vand, eller ikke. Vi skulle også ud for at se om børnene havde fået deres skoleunuformer som vi har betalt for, og som skolen lovede at de skulle få i denne uge.
Vand havde de ikke fået, men der var da gravet grøfter, såååå
Skoleuniformer havde Silvia og Nadia fået men ikke Lilian, og ingen af dem havde fået sportstøj, eller sweter, som vi har betalt for, og som de har lovet.
Da vi ikke kan regne et ord for et ord her, er man nødt til at tjekke op, og somme tider blive rigtig gal, og det er hårdt, men nødvendigt hvis ting skal flytte sig.
Vi kom derud, og de er altid glade for at se os. Dog havde de visse problemer, da det ikke er smertefrit, at få børn ind der ikke aner noget som helst, men er som "Vildæsler", så det vil kræve regler.
Faith fortalte at Silvia var ikke gået i skole dagen før, men var gået hjem til sin mor, for at tigge om penge til mad i skolen, trods vi har betalt så de kan spise der, så det var nok bare " en løgn", hun kom ikke igen før om aften, og Faith vidste ikke hvor hun var.
Hun er 14 år, og går i 4 klasse, og det er hun rigtig sur over, og hun bliver let sur og tvær, og græder hvis ikke hun kan få sin vilje.
Nadia er en ren "vildæsel", er ikke let til at få sat stille ned og høre efter, og hun er ikke så god til at skrive bogstaver og tal som Maddi, der er 4 år. Det fortæller lidt om hvad opdragelse gør ved et barn.
Jeg var bare så glad for at jeg havde fået papierne færdig, og havde det hele med. Husregler, om alnmindelig opførsel, Vi gennemgik det sammen, og Faith forklarede dem hvad der var meningen, på Lugandisk, så de forstod.
Og Silvia fik at vide at hvis hun gik uden at sige noget, eller spørge om lov, ville hun blive bortvist.
Men de lyttede alle, og insisterede at ville gøre som der bliver sagt, så lad os se.
Faith gør det bare så godt,og har et rigtigt godt tag på børnene, og hun gror virkelig med opgaven, og hvor det dog også hjælper hende selv, til at drømme og have en vision.
Lilian er der bare ikke andet end godt at sige om, hun er en vidunderlig pige, dygtig, inteligent, hjælpsom og kærlig.Maddi er også ved at falde til, og hendes store mave begynder at svinde ind, hun har fået en ormekur nu, så det skal nok hjælpe. Hun har nok aldrig sovet andre steder, end på det bare jord, så også alting er nyt for hende.
Jeg havde alle kortene med, nu havde jeg fået dem sat i ramme. verdenskort, et kort af Afrika og så et ABC, så de har hjælpemidler til at få lært dem noget, der ingenting kan.
Derefter var det tid til at komme hjem, og se om vi kunne være så heldig at lægge nogle billeder på facebook. Vi forsøgte, og var også heldig, Innocent har en Afrikaners tolmodighed, så 3 timer senere, var det tid til te, og tæpperne. Solveig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar