fredag den 5. marts 2010

Badedag med Agape to

Det blev en underlig slutning jeg fik på det jeg havde begyndt på, men nu vil jeg prøve at skrive om hele dagen.
Vi havde aftalt at hente dem søndag kl. 10.30 dansk tid, det vil sige til tiden, det kender de ikke så meget her.
Derfor var vi til mogengudstjeneste, så vi kunne have en hel dag ved vandet.
Innocent fik hentet den store bil, og John var klar til at køre vores, da vi skulle have to afsted, da vi var 20 personer.
Vi havde købt al maden vi skulle have med. Jeg havde stegt kylling til alle mand, så alt var klappet og klart søndag morgen.
Vi var i Agape to til tiden, og de var alle færdige og så parate til at komme ud at opleve noget, de aldrig havde prøvet.
Vi blev læsset alle mand, og turen gik mod Enteppe , hvor jeg holder så meget af Erou Beits, da der er palmeparasol, borde og stole. Vi skulle jo have en plads til maden, og det er altså dejlig at komme under en parasol engang imellem når der er 40-50 graders varme.
Her i Uganda kan man ikke køre til vandet uden at det koster penge, alt koster penge her.
Vi kom afsted, humøret var så højt hos os alle, vi glædede os til en dejlig dag sammen med børnene.men da vi var ca. halvvejengik koblingen i stykker i vores gamle bil, så var gode råd dyre.
men heldigvis var vor hjælpechafør mekaniker, så han blev efterladt med bilen og nogle penge, ville så få det lavet på stedet, og så slutte sig til os senere.
Så var vi alle nødt til at være i den store bil, og det var muligt, men jeg tror ikke det var helt lovligt, men vi skulle ud at bade. Der er ca 40 km. til Enteppe.
Da vi så kom frem til Erou Beits, fik betalt 3000 for hver person, for at komme ind med medbragt mad, var vi endelig fremme. Vi kom ud af bilen alle 20, fik alt maden båret ned til vandet, og var begyndet at gøre børnene klar til at bade. Så fik vi øje på vandet, det var et gang grøn pløre af alger, virkelig rådden, og det skulle ingen absolut ingen ud i. Så var gode råd dyre igen, men Innocent sagde så at vi nok blev nødt til at køre til Enteppe, hvor han vidste der var en svimmingpool.
Det blev hurtigt vedtaget, for vi skulle ud at bade. Så fik vi læsset al maden igen, efter at have slæbt det op til bilen, og pengene vi havde givet for at komme ind, kunne vi ikke få tilbage.
Nå men videre gik det for at finde svimmingpoolen, som vi havde en del besvær med at finde, men endelig var vi der.
da vi så kom der, måtte vi ikke tage bilen med ind, og slet ikke maden, så det måtte pænt blive udenfor. Vi kom af bilen alle mand, og gjorde så klar til at gå ind. Det kostede 5000 pr næse, det var drøjt, men vi skulle bade, så der var ikke andet end at betale.Vi kom ind, og gik til svimmingpoolen, hvor vi så også skulle betale for at komme ind, 3000, da blev jeg altså arrig, det er simpelthen for dårlig. men vi skulle bade, så bare betal. Da vi så endelig endelig kom ind til svimmingpoolen, kunne vi ikke leje badetøj som vi kunne ved Erou Beits, men heldigvis havde vi alt det med vi havde tilbage, det blev anvendt rub og stub, og børnene kom i vandet.
Det var det hele værd at se hvordan børnene nød det alle sammen. De havde aldrig været ude at bade, og slet ikke i pool med rigmændsfolk, men de morede sig for fulde drag.Vi havde badebold og alm. bolde med, samt tennis til at lege med på land.
Alle var ude at bade, både store og små, det var pragtfuld at se hvordan de hyggede sig, det var hver en shilling værd.
Da de havde badet længe, var det tid til at spise, og vi måtte alle ud, efter at have kæmpet en kamp for ikke at skulle betale igen når vi skulle ind igen. Vi kom ud, Innocent hentede bilen med al maden. Vi fik dynebetrækkene bredt ud på astfaldet, plantet alle derpå, og så gik jeg igang med den helt stor severing. Det var så skønt at se hvordan alle spiste, og drak vand og sodavand, så det stod dem ud af ørene. De syntes næsten de var i Danmark, da de så al den dejlige mad.
Vi fik alt det vi kunne spise alle mand. Innocent kørte bilen på plads igen, og vi gik alle til legepladsen, hvor der rigtig kom gang i gynger og rutscherbaner. Børnene glædede sig for fulde gardiner.Så gik vi igen ud at bade, og de kunne næsten ikke blive færdige. En forunderlig dag, med så stor en flok, der aldrig havde oplevet dette.
Men det blev aften, og vi måtte stoppe.Da vi var i bilerne alle mand. John havde ordnet koblingen og var nu sammen med os.Da vi alle var læsset gik turen til lufthavnen, hvar de skulle se en helt rigtig lufthavn, som heller ingen af dem havde set, hverken store eller små. Da vi kom der, fik alle noget at drikke og nogle fik brød og moffens, da vi nu igen var sultne.
Da vi var færdige gik vi ind i lufthavnen, hvor alle til stor morskab , selfølgelig skulle tjekke ind. De spurgte og kiggede så øjnene var ved at trille ud af hovedet på dem. Vi kom overpå i Resturanen, for de skulle se startbanerne og se flyene rigtig.Det kostede selfølgelig også penge, men de skulle se.
Vi fik alle en djus, som vi kunne nyde mens vi så fly både lette og lande. Ikke bare børnene nød det, det var lige så stor en oplevelse for de store, som heller aldrig havde set dette.En forunderlig dag var ved at være slut, den havde kostet ca 400.000-500.000 UGX, men den var det hele værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar