lørdag den 8. februar 2014

Fredag d.7/2-2014

Hej kære venner.

Så er dagen kommet hvor arbejdet med videoen skal afrundes.Benny skal rejse hjem i aften, med alle klippene, og så venter der ham det helt store redigeringsarbejde, godt det ikke er mig.

Vi har besluttet at vi ikke ville noget særligt i dag. Benny vil have et snak med mig i dag, ville lave nogle klip med Jens, og ellers skulle kufferterne pakkes, huslejen betales, og han ville efterlade penge til Emanuels familie så de kunne få en vandtank,300,000 UGX som vil ændre en masse for dem.
Han var også faldet i snak med hushjælpen Joysten her, som har 2 børn, som bor ved hendes mor, da de ikke må være her. Hun har arbejdet et år her, for at tjene penge til at starte en lille købmandsbutik, men hun tjener 80,000 ugx i måneden( Ca 200) kr., og dem skal hun betale skolegang til sine to børn og mad til dem alle, så det har lange udsigter, at nå dertil. Igen var Benny på pladsen, og ønskede at hjælpe, men vidste ikke hvordan, for vi skal nemlig være meget forsigtige med at give dem for meget, for de kan ikke springe de 100 år over, som de er bag efter, det vil bare ødelægge dem, det har vi oplevet. Men vi blev enige om at vi en dag skulle tage hende med ud i bushen  hvor de bor, og se på forholdene. De går i en meget billig skole. Det er sådant her i Uganda, at du har skoler i alle prisklasser, og selvfølgelig er der også forskel på undervisningen under et træ, eller en god skole hvor der undervises på engelsk. Det er noget af det vi skal ud at se på, måske skal de i en bedre skole, med støtte fra Benny, som så kan hjælpe Joysten til at spare mere op til sin butik.Vi skal altid passe på at de bevarer gejsten til at arbejde, for det er det der vil føre dem frem til et bedre liv. Men vi støtter kun dem der har drejvet, og selv yder hvad de kan, de skal ikke bare sætte sig ned, og spise pengene. Men det bliver senere, først skal vi have besøgt alle børnene vi har, deres familier og skolerne hvor de går, jeg følger altid med i om det flytter sig, for det skal det.

Benny og jeg fik den sidste snak til videoen, Jens blev taget til den sidste gang, og så ville vi bare slappe af.
Benny og Jens skulle afsted for at hæve penge i ATM maskinen, og det på en Bodada, så vi kunne få betalt vores husleje.

Der blev ringet efter en taxi( spisel hejer) for at hente Benny og køre ham til lufthavnen. Vi ville have taget med, det plejer vi, men han syntes ikke vi skulle, det kunne han sagtens klare selv, og han er også så velbefaren. Han kom afsted kl. 7, 2 timers kørsel til Enteppe, og så er han på vej tilbage i kulden.Godt det ikke er os.
Det har været en himmelsk uge, hvor vi har nydt hinandens selskab for fulde gardiner, men det har også været højkoncentreret, så nu trænger vi til at slappe af en dag eller 2, for så at tage fat igen

Vi glæder os så meget til at se hvad Benny får strikket sammen, og hvordan folk vil tage imod det.

Så idag fik vi en sms fra Per, formand i bestyrelsen i Danmark, at 2 damer, Kirsten Andersen og Hanna Falberg som ville støtte den lille familie  Emanuel, som var så fattige at det skreg til himmelen, og de ville give 5000,00kr.Vi blev bare så overvældet lykkelige, og jeg vidste at jeg måtte administrere de penge, for hvis vi gav dem for 2 mio, som det er i UGX, vil det totalt ødelægge familien, det er for meget på en gang. Men jeg har tænkt over hvor vi begynder, og jeg tror vi vil købe nye madrasser, til dem alle, og så sende et barn mere i skole, og så gemmer jeg resten til senere, men øremærket den lille familie,
Når vi skal derud igen, vil vi tage en kuffert fuld af dejlig tøj , som vi har med fra Danmark,så de kan få de trevler der hængte på snoren smidt væk, var lige til at brænde, og så skal de få helt nyt. Mere går ikke i første omgang.

Hvilken glæde det er for os, at i følger med derhjemme, bliver grebet af arbejdet, for det er bare så fantastisk arbejde fra Jesus selv, vi er bare hans redskaber, hvilket vi er overlykkelige for at være agtet værdige til
 Må Gud velsigne jer alle. De kærligste hilsner og knus.  Solveig og Jens

Ingen kommentarer:

Send en kommentar